top of page

הכנה לפגישה

מה מצופה לקרות במפגש עם אונקולוג?
במפגש הראשון נבצע היכרות אישית, נסקור יחד את התמונה הרפואית המלאה, כולל בדיקות, הדמיות ודו"חות פתולוגיים. נדון באבחנה, ונציג את כל אפשרויות הטיפול הרלוונטיות.
אני מקפידה להסביר את היתרונות, הסיכונים וההשלכות של כל אפשרות ולהתאים את התוכנית לא רק לפי הרקע הרפואי, אלא גם לפי ההעדפות, הרצונות ואורח החיים של כל מטופל או מטופלת. זה המקום לשאול שאלות, להביע חששות, להבין את האפשרויות, ולבנות יחד תכנית טיפול מותאמת אישית.

 

מה כדאי להביא לפגישה עם אונקולוג?
כדי שנוכל לנהל פגישה יעילה וממוקדת, חשוב להגיע עם:

o    מלווה – בן משפחה או חבר תומך

o    כל החומר הרפואי הרלוונטי:

  •     דו"חות פתולוגיה

  •     פענוחים ודיסקים של הדמיות (CT, MRI, PET)

  •     סיכומים מרופאים קודמים (אורולוג, רופא משפחה, בית חולים)

  •     רשימת תרופות עדכנית

o   שאלות שתרצו לשאול – אפשר לרשום מראש

כמה זמן נמשכת הפגישה?

  • פגישה ראשונה נמשכת לרוב 45–60 דקות – ומוקדשת להבנה מעמיקה של המצב ובניית תכנית טיפול אישית.

  • פגישות חוזרות לרוב אורכות 30–40 דקות – בהתאם להתקדמות, תוצאות עדכניות והחלטות טיפוליות חדשות.

תשובות לשאלות נפוצות

האורולוג ("אורולוג-אונקולוג") הוא רופא מנתח שמתמחה במחלות ובגידולים של דרכי השתן והמין – כולל ביצוע ניתוחים להסרת גידולים, ביופסיות ופעולות כירורגיות מורכבות. במידה ואין עדיין אבחנה אונקולוגית אלא רק חשד –לרוב פונים לאורולוג.
האונקולוג הרפואי (Medical oncologist, כמוני) מתמחה בטיפולים סיסטמיים נגד סרטן – כמו כימותרפיה, טיפול הורמונלי, אימונותרפיה וטיפולים ביולוגיים. אליי מגיעים לרוב כבר עם תשובה פתולוגית והדמיה.
אונקולוג קרינה הוא מומחה בהקרנות – טיפול ממוקד בגידולים באמצעות קרינה חיצונית או פנימית.
ברוב הגידולים של מערכת השתן, מתקבלת ההחלטה הטיפולית בצוות רב-תחומי שבו פועלים יחד אורולוגים, אונקולוגים רפואיים ואונקולוגי קרינה, בהתאם למצב הקליני וצרכי המטופל.

מה ההבדל בין אורולוג, אונקולוג ואונקולוג קרינה בטיפול בגידולי מערכת השתן?

לא בהכרח. תפקיד הייעוץ האונקולוגי הוא לא רק להמליץ על טיפול – אלא גם לעזור להבין את המצב הרפואי, את האפשרויות הקיימות, ואת מה שלא חייבים לעשות.
במקרים מסוימים ההמלצה יכולה להיות דווקא על מעקב בלבד, כמו במקרים של סרטן ערמונית בשלב מוקדם או לאחר טיפול מוצלח בגידול אחר.
המטרה שלי היא להציג את כל האופציות בצורה שקופה, להסביר את היתרונות והחסרונות של כל אחת, ולעזור לקבל החלטה משותפת שמאזנת בין רפואה מבוססת נתונים לבין איכות חיים והעדפות אישיות.

האם תמיד יומלץ על טיפול אונקולוגי?

בהחלט. לצד הגידולים השכיחים יותר (סרטן ערמונית, שלפוחית השתן, כליה ואשך), אני מלווה מטופלים גם עם גידולים נדירים, כגון היסטולוגיות נדירות של גידולי מערכת השתן, גידולים של מערכת השתן העליונה – כגון גידולים בשופכן או באגן הכליה, גידול ראשוני של האורכוס (urachus) או של האורתרה (השופכה) וגם בגידולי פין. מדובר במצבים פחות שכיחים שדורשים לרוב ניסיון ספציפי, התאמת טיפול אישית ושיתוף פעולה הדוק עם אורולוגים ומומחים נוספים. במקרים אלו חשוב במיוחד לקבל ייעוץ מגורם עם היכרות מעמיקה עם האופציות הקיימות בארץ ובעולם.

האם את מטפלת גם בגידולים נדירים יותר של מערכת השתן והמין?

חשוב לי שהמטופל או המטופלת ירגישו שהם חלק מבניית התוכנית הטיפולית, שהבינו לעומק את מצבם הבריאותי ואת השיקולים הנכנסים לכל החלטה ושירגישו בנוח לשאול כל שאלה. 

מה חשוב לך במפגש?

מרפאות אסותא, רמת החייל

כתובת:
רחוב הברזל 20, תל-אביב.
קומה 1, עמדת קבלה 4.

ניתן ליצור קשר עם המרפאה במייל drmichalsarfaty@gmail.com,
בהודעת וואטסאפ – 055-2742344,
או להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם.

© 2025 by Michal Sarfaty MD

פניה למרפאה

bottom of page